De term 'supplychain-management' (scm) wordt gebruikt om het ketenproces aan te duiden: vanaf de winning van grondstoffen tot en met de eindgebruiker. Door de structurele ontregeling van handelsketens – mede veroorzaakt door de geopolitieke veranderingen – is het noodzakelijk voor ondernemers in de internationale handel en logistiek om meer inzicht te krijgen in en grip te krijgen op het ketenproces. Alleen dan is het mogelijk ketens toekomstbestendiger te maken.
Digitalisering is een belangrijk fundament in de transitie naar die weerbare en duurzame ketens. Dit kan soms lastig zijn. Vaak weten bedrijven niet zo goed waar ze moeten beginnen. Dan staan onze experts van de afdeling supplychain-management voor je klaar.
Hieronder een overzicht van onze adviseurs. Heb je vragen neem dan gerust contact met ons op via onderstaande oranje knop. We helpen je graag.
Anneloes van Klaveren, projectmanager
“Leden komen bij mij met vragen over digitalisering van hun logistiek. Dit kan bijvoorbeeld gaan over het kiezen van de juiste magazijnsoftware of over het opleiden van personeel. De digitale ontwikkelingen gaan snel en ondernemers zijn vaak op zoek naar een sparringpartner en advies. Heb je vragen over digitalisering of hulp nodig? Ik help je graag. Daarnaast ben ik ook betrokken bij het project Logistiek Digitaal, dat ondersteuning biedt aan het mkb bij het digitaliseren van hun logistieke processen. Ook daarvoor kun je bij mij terecht."
Nanne Schriek, projectmanager
“Hoe kan ik mijn supplychain efficiënter en duurzamer maken? Op welke manier doen andere ondernemers dat? En wat is 'Supplychain van de Toekomst'? Dat zijn de vragen waarvoor veel leden bij mij terecht komen. Naast persoonlijk advies hebben we ook ons netwerk 'Supply Chaingers' beschikbaar voor leden. Met ervaringen van honderden collega-ondernemers helpen zij elkaar verder met het optimaliseren van hun supplychain."
Rick Stroecken, projectmanager
“Bij circulair ondernemen staat het voorkomen van afval centraal. Daarnaast zijn producten & bedrijfsprocessen zo ingericht dat het hergebruik van grondstoffen & onderdelen mogelijk is. Als bedrijf kun je nu al concrete stappen zetten. zoals het in kaart brengen van je processen. om circulairder te worden. In een later stadium is het van belang dat je je ketenpartners betrekt. De onderlinge afhankelijkheid in de keten maakt dat je elkaar nodig hebt bij het ontwikkelen van een circulair product en businessmodel. Circulair ondernemen is een van de belangrijkste eisen van de Supplychain van de Toekomst. Wil je meer informatie? Ik hoor graag van je."
Denise Boekestijn- Van Os, projectleider
“Door de opkomende eisen over digitalisering en verduurzamen, maar ook veranderingen zoals vergrijzing kun je vaak niet blijven doen wat je altijd al deed. Vele ondernemers zien de kansen in deze ontwikkelingen, maar er is ook grote druk van het dagelijkse werk. Daarnaast is de bedrijfsvoering van je organisatie veranderen niet altijd makkelijk. Ik adviseer je graag als je aan de slag wilt om je bedrijf toekomstbestendig te krijgen of te houden. Dit kan middels een persoonlijk gesprek, maar wellicht is de MKB Business Tour ook iets voor jou. Tijdens deze bijeenkomsten spar je samen met andere mkb'ers hoe je slim om kunt gaan met uitdagingen van vandaag en morgen. Hier vertel ik je graag meer over."
Heb je vragen?
Anneloes, Nanne, Rick of Denise helpen je graag verder